Certyfikat DPD to certyfikat dobrej praktyki dystrybucyjnej. Pewnego rodzaju certyfikacje są normalizowane przez prawo, ale są też różnego rodzaju kwestie dotyczące jakości, które są regulowane bardziej przez dobrą praktykę biznesową niż przez formalne przepisy i stricte określone wymagania. W przypadku żywności zbiorem dobrych praktyk jest HACCP, natomiast certyfikat DPD może być bardzo przydatny dla firm działających w wielu dziedzinach gospodarki, nieograniczonych jedynie do wąskiego zastosowania w określonym zakresie. Bardzo wiele różnego rodzaju szkoleń i działalności konsultingowej w zakresie i chłodnictwa i klimatyzacji oferuje działający w Krakowie Centralny Ośrodek Chłodnictwa. To miejsce, w którym również możemy dowiedzieć się o dobrych praktykach w zakresie chłodnictwa.

Francuska restauracja organizuje imprezy firmowe
Co integruje pracowników? Nie ma nic lepszego niż impreza firmowa. Warszawa to dobre miejsce, by ją zorganizować, a dokładniej francuska restauracja L’Arc Varsovie. To niezwykły lokal, elegancki, klimatyczny, a p...